PRESTAVLJENO Predstavitev knjige Deželnoknežji rudnik živega srebra Idrija v obdobju med letoma 1575 in 1659

12.10.2020; 18:00 - 19:00; Galerija Magazin, Ulica sv. Barbare 4-5, 5280 Idrija


Vljudno vas vabimo na , ki bo v ponedeljek, 12. oktobra 2020, ob 18. uri v Galeriji Magazin, Ulica sv. Barbare 4-5, Idrija

Delo zgodovinarja dr. Helfrieda Valentinitscha v prevodu Alfreda Leskovca je obsežna zgodovinska razprava o delovanju idrijskega živosrebrnega rudnika po podržavljenju konec 16. in v prvi polovici 17. stoletja. O tehničnem razvoju, proizvodnji, pravnih in socialnih razmerah ter drugih vidikih enega prvih in največjih zgodnjekapitalističnih podjetij v Evropi se bodo pogovarjali dr. Aleš Gabrič, Alfred Leskovec, dr. Jože Čar, Ivica Kavčič in dr. Žiga Zwitter.

Dogodek soorganizirajo Center za upravljanje s kulturno dediščino živega srebra Idrija, Slovenska matica in Mestna knjižnica in čitalnica Idrija.

Dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede virusa SARS-CoV-2, ki bodo v veljavi v času izvedbe in ki bodo takrat objavljeni na spletni strani inštituta www.nijz.si. Glede na nepredvidljivost zdravstvenih razmer vas vabimo, da pred dogodkom obiščete spletno stran Slovenske matice www.slovenska-matica.si, kjer bodo objavljene vse spremembe v programu in morebitne odpovedi.

Košarica je prazna