Matica pod zvezdami: Pogovor o poeziji

31.08.2020; 19:00 - 20:00; Dvorana Slovenske matice, 1. nadstropje, Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana


Matičinim knjižnim zbirkam so se v letu 2019 pridružili Mozaiki, ki prinašajo izvirno slovensko poezijo. Zbirko je inavgurirala knjiga Braneta Senegačnika Pogovori z nikomer, ki je bila v letu 2020 nominirana za Cankarjevo nagrado; drugi zvezek, naslovljen Enajst let in pol tišine, ki bo izšel to jesen, pa prinaša poezijo Davida Bandlja. V času, ko slovenski založniški prostor doživlja krčenje, poezija pa z zapiranjem v ozke kroge piscev in poklicnih preučevalcev vse bolj izgublja svoje raznoliko bralsko občinstvo, bomo Mozaike proslavili in pospremili na pot s pogovorom o poeziji kot govorici celega človeka. Kakšni časi se pišejo za poezijo? Kako jo brati, kako o njej govoriti in kako jo pisati, ne da bi se izneverili njenim izvorom? Z dr. Ignacijo Fridl Jarc, ki je zasnovala Mozaike, ter pesnikoma dr. Davidom Bandljem in dr. Branetom Senegačnikom se bo pogovarjala Miljana Cunta.

Dogodek je tretji iz cikla Matica pod zvezdami, ki bo tekom poletja in zgodnje jeseni v čarobno kuliso Matičinega atrija privabljal ugledne avtorje in radovedne bralce vseh starosti in izbranih okusov. Cikel finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

Vsi predstavljeni dogodki bodo potekali ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede virusa SARS-CoV-2, ki bodo v veljavi v času izvedbe in ki bodo takrat objavljeni na spletni strani inštituta www.nijz.si

Košarica je prazna